8 milyon Euro ile Türkiye’de ortaya çıktı: Almanya’dan ‘vurguncu’ Yasemin Gündoğan kararı… 1033 günlük macera
5 mins read

8 milyon Euro ile Türkiye’de ortaya çıktı: Almanya’dan ‘vurguncu’ Yasemin Gündoğan kararı… 1033 günlük macera


İnterpol tarafından dünyanın her yerinde arandığı sırada, Sabah gazetesinden Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre, en son Marmaris’te izine rastlanan Yasemin Gündoğan 1033 gün süren saklambacına son vermişti. Genç kadın 21 Mart tarihinde İstanbul uçağına binerek Bremen Havalimanı’nda avukatı eşliğinde polise teslim olmuştu.

2 HAFTA SONRA SERBEST BIRAKILMIŞ

Gündoğan’ın uzun süredir saklandığı yerden çıkarak Alman polisine teslim olması akıllar birçok soruyu getirirken, genç kadının Yasemin polise teslim olduktan iki hafta sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

İMZA ATIYOR

Bremenli milyon dolarlık hırsız Yasemin Gündoğan’ın serbest bırakıldığını doğrulayan avukatı, Carsten Scheuchzer, “Müvekkilim iki hafta gözaltında kaldı ve o tarihten bu yana şartlı olarak serbest bırakıldı. Haftada iki kez polise rapor vermesi gerekiyor.” dedi.

YARGILANMA BAŞLAMADI

Yasemin Gündoğan’ın suçunu itiraf etmesine rağmen serbest kalması Alman medyasında bile şaşkınlık yaratırken, yargılanmanın henüz başlamadığı belirtildi. Bremen Savcılığı olayla ilgili açıklama yapmadı.

Almanya’da lisede aşçılık ve dondurmacılık eğitimi alan Türk kızı Yasemin Gündoğan, bir süre kafelerde dondurmacı olarak çalıştı. 2019 yılında para taşıma şirketi olan Loomis Deutschland’da işe başladı ve soygun için düğmeye bastı.

Merkez Bankası’ndan transfer edilen paraları bankalar için paketlemek ve ATM için para kasetlerini doldurmakla görevli Gündoğan, aynı vardiyada görev yapan güvenlik personeli Henning Behrens ile yakınlaştı. Tanınmamak için sosyal medya hesaplarından tüm fotoğraflarını kaldıran Gündoğan, 5 yıl önce çektirdiği birkaç fotoğrafı bilinçli olarak silmedi.

21 Mayıs 2021’de milyonluk vurgun için düğmeye bastı. Para aktarım masasına geçen genç kız, diğer günlerden farklı olarak yanına iki konteyner aldı. ATM kasetlerini dolduran, bankalara aktarılacak para torbalarını paketleyen Gündoğan, 20 milyonluk aktarımı gerçekleştirirken bir taraftan da düzenli olarak diğer konteynere para attı.

Diğer taraftan Gündoğan’ın çocukluk arkadaşı Büşra Satılmış, evine 18 kilometre uzaklıktaki Spandau bölgesinde hizmet veren araç kiralama merkezinden siyah bir minibüs kiraladı. Ardından, Bremen’de kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerce siyah bir minibüse ait HB-DW 143 nolu plaka çalındı.

Çalınan plaka N-6 otoyolunda bir depoda, kiralanan aracın plakasıyla değiştirildi. Tarihler 21 Mayıs’ı gösterdiğinde ise çalıntı minibüsle Loomis şirketine giriş yapan Büşra Satılmış, 21:15 sıralarında Yasemin Gündoğan ve 8 milyon euroyu alarak bölgeden uzaklaştı.

N-6 otobanına yönelen araç, tekrar kiralanan depoya giriş yaptı. Çalıntı plaka sökülerek orijinal plaka tekrar takılan araç, sabaha karşı 8 milyon euro ile Viyana’ya doğru yola çıktı.

Yasemin Gündoğan’ı taşıyan araç Viyana’ya ulaştığında İzmir’de kurdukları çağrı merkezleriyle yüzlerce yaşlı Alman vatandaşını dolandıran şebeke üyeleriyle bağlantıya geçildi.

LÜKS SAATLER NAKİT PARAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Dolandırıcılık şebekesinin lideri olan Yiğit Tufan’ın para transferi için kullandığı yöntem devreye sokuldu. Almanya’da paranın büyük bir kısmı ile önceden planlanan bir adreste tanesi 3 milyonu bulan lüks saatler satın alındı.

Dikkat çekmemek adına saatler önceden belirlenen kuryeleri teslim edilerek, Avusturya’da bekleyen özel jetlere binip Türkiye’ye gelmesi sağlandı. Kuryelerden toplanan saatler, daha sonra nakit paraya dönüştürüldü. Yasemin Gündoğan’ın Bremen Havalimanı’nda yakalandığı ortaya çıktı.

ÇOK İNCE PLAN YAPTI

Paketlenen banknotları ATM’lere takılacak para kasetlerine yerleştirmekle görevli olan Gündoğan, ülkedeki Paskalya tatilini fırsat bilip soygun gerçekleştirmiş, soygun dört gün sonra anlaşılmıştı. Gündoğan’ın paraları iki çöp konteynerine doldurup dışarıya çıkardığı ve kiraladığı minibüse yüklediği belirlenmişti. Gündoğan kapıları ve garajı yakınlaştığı güvenliğe açtırdığı tespit edilmişti.

Ordulu Yasemin Gündoğan’ın ülkeden kaçışına Büşra S.’nin (25) yardım ettiği belirlenmiş, evinde 26 bin euro bulunan Büşra S., Bremen Eyalet Mahkemesi’nce üç yıl hapis cezası almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir